12. ULUSAL GERİATRİ KONGRESİ

Dünyamız her geçen gün yaşlanmakta, yaşlanan dünya ile birlikte beklenen yaşam süresi uzamakta ve yaşlı insanların toplum içindeki oranı giderek artmaktadır. Ülkemizde yaşlanma ve yaşlıların sağlık sorunları ile uğraşan bilim insanları bu gerçekler karşısında kayıtsız kalmayarak Türk Geriatri Vakfı ile Geriatri ve Gerontoloji Derneği gibi sivil toplum örgütlerini kurarak yaşlanma konusunda çalışmalar başlatmışlardır. Bu çalışmaların paylaşıldığı geçen 11 kongreye ülkemizin dört bir yanından bu konuyla ilgili bilim insanlarının desteği bize bu sene 12.’sini yapacağımız ulusal kongredeki hedeflerimize ışık tutacaktır.

“Türk Geriatri Vakfı ve Geriatri ve Gerontoloji Derneği” tarafından Alzheimer Vakfı, Geropsikiyatri Derneği’nin katkılarıyla 5-8 Mart 2015 tarihlerinde, Limak Limra Oteli Antalya’da düzenlenecek olan “12. ULUSAL GERİATRİ KONGRESİ VE 10. GEROPSİKİYATRİ SEMPOZYUMU 2015” gerçekleştirilecektir. Kongremiz bu yıl da tüm geriatri ve geropsikiyatri ile ilgili branşlardan Hekimlerin, Pratisyen Hekimlerin, Hemşire, Psikolog, Fizyoterapist, Sosyal Hizmet Uzmanı, Beslenme Uzmanı ve bu alana ilgi duyan herkesi kucaklamasını arzu etmekteyiz.

Bu yıl da kongremizde TNTS Grubunun desteği ile “Yaşlının Nörokognitif Değerlendirilmesi Kursu II”düzenlenecektir. Ayrıca Hartmann Group’un katkılarıyla kongremizde “Kronik Yara Bakımı Kursu ” düzenlenecektir.

Kongremizin bilimsel bir şölen havasında geçmesi, yaşlanma ve yaşlı sağlık sorunlarına ilgi duyan tüm sağlık çalışanlarının katılımıyla mümkün olacaktır.

Kongremizde buluşmak dileğiyle…

Bilimsel Program

Ana Sayfa › Bilimsel Program

KONU BAŞLIKLARI

• Yaşlılık Ceza mı? Mükafat mı?

• Sosyal Gerontoloji - Yaşlanmanın Psikososyal Belirleyicileri

Ana Sayfa › Kongre Bildirileri

ÖZET BAŞVURUSU SIRASINDA DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR VE GÖNDERME KURALLARI

Bildiri özetleri
www.geriatrikongresi.com web sitesi üzerinden ‘’bildiri@geriatrikongresi.com’’ mail adresi kullanılarak TÜRKÇE gönderilmelidir.  Belirtilen mail adresi dışında, posta yoluyla gönderilen veya Türkçe olmayan bildiri özetleri kabul edilmeyecektir.

Son Bildiri Gönderim Tarihi  : 31.Ocak.2015
Bildiri Kabul - Red Tarihi      : 03.Şubat.2015

YAZIM KURALLARI

1. Yazar isimlerinde akademik unvan kullanılmamalıdır.
2. Özet; amaç, yöntem, bulgular, sonuç ve anahtar kelimeler başlıkları kullanılarak yazılmalıdır.
3. Özetin tamamı, başlık adı, yazarın adı, soyadı hariç olmak üzere 300 kelimeyi geçmemelidir.
4. İsimler sadece ilk harf büyük olacak şekilde küçük harflerle kısaltılmadan yazılmalıdır.
5. Özet başlığının sadece ilk harfi büyük yazılmalıdır. (Kısaltmalar istisnadır.)
6. Özetler, “Times New Roman” ya da "Arial" yazı karakteri ile 12 punto büyüklükte, başlıklar 14 punto büyüklükte, tek satır aralığında, A4 boyutunda ve kenarlarından 3’er cm boşluk bırakılarak yazılmalıdır.
7. Yazarların çalıştıkları kurumların ad ve adresleri mutlaka belirtilmelidir.
8. Özet içinde kısaltma kullanılması halinde, kısaltmanın açık adı parantez içinde belirtilmelidir.
9. Özette çalışmanın amacı ve kullanılan yöntemler kısaca belirtilmeli, bulgular yeterli sayısal ayrıntıyla birlikte özetlenmeli ve sunulan bulgular çerçevesinde sonuç açıklanmalıdır.

DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR

• Özet gönderme işleminizden sonra, özetinizin sorunsuzca teslim edildiğine   dair, e-posta adresinize gelecek onay mesajlarını saklayınız.

BİLDİRİ KATILIMCI ÖDÜLLERİ

1. olan bildiri sahibine 750 DOLAR
2. olan bildiri sahibine 500 DOLAR
3. olan bildiri sahibine 300 DOLAR

Ödüller Kongre Gala Yemeğinde sahiplerine takdim edilecektir.

SUNUM BİLGİLERİ

Posterler

Posterler 70 cm. eninde ve 90 cm. boyunda olmalıdır. Posterler en az 1 metre mesafeden okunabilecek şekilde düzenlenmelidir. Posterler, organizasyon komitesince bildirilecek tarih, yer ve numaralı stantta sergilenecektir. Posterler, poster sahipleri tarafından, sunulacakları tarihte saat 08:00 ile 09:00 arasında asılacak ve kongrenin son günü saat 18:00 ile 19:00 arasında yine poster sahipleri tarafından yerlerinden kaldırılacaktır. Bu saatler içerisinde kaldırılmayan posterler toplanacaktır. Bu işlem esnasında kaybolan veya hasara uğrayacak posterlerden dolayı herhangi bir sorumluluk kabul edilmez. Posterler yerlerine yapışkan hamur aracılığı ile tutturulacak bunun dışında herhangi bir malzeme kullanılmasına izin verilmeyecektir. Poster yapıştırma konusunda poster sahiplerine yardımcı olunacaktır.

Kayıt Konaklama

Ana Sayfa › Kayıt Konaklama

Kayıt Formu için Tıklayınız

(A) KAYIT BİLGİLERİ

31.12.2014 TARİHİNE KADAR

31.12.2014 TARİHİNDEN SONRA

Uzman

200 €

250 €

Asistan, Hemşire, Öğrenci

125 €

175 €

Firma Temsilcisi

250 €

300 €

- Kayıt ücretlerine %18 KDV ilave edilecektir.

- Kayıt ücretlerine; bilimsel etkinlikler, basılı malzemeler, kongre çantası ve stand alanlarına giriş dahildir.

- Kongre Alanı Refekatçiler için açık değildir.

(B) KURS BİLGİLERİ

31.12.2014 TARİHİNE
KADAR

31.12.2014 TARİHİNDEN
SONRA

Yaşlı'nın Nörokognitif Değerlendirilmesi Kursu (TNTS Grubu)

50 €

75 €

Kronik Yara Bakımı : Bası Yaralarına Yaklaşım (Hartman Group)

50 €

75 €

- Kurs ücretlerine %18 KDV ilave edilecektir.